Nyheter

 • 2023-02-07

  Ta bussen i största möjliga mån

  Onsdag 15 februari är det dags för jobbmässan Hotspot. Under hela den dagen är ett antal parkeringsplatser norr om Universitetsbiblioteket reserverade för utställarna som deltar på mässan.

  Egna parkeringsbiljetter kommer att användas den dagen för att säkerställa att det enbart utställare som parkerar sina bilar där. Bilar utan Hotspots parkeringsbiljett kommer att få böter. 

  Vi vill därför be både personal och studenter att ta bussen den dagen i största möjliga mån.

 • 2023-01-11

  Alltid på en måndag

  Nu är programmet för vårens "Alltid på en måndag" färdigt. Varje måndag har du möjlighet att delta i workshops och lyssna på korta lunchföreläsningar med teman som fokuserar på hur du kan bli en mer effektiv och framgångsrik student.

  "Alltid på en måndag" vänder sig i första hand till dig som är student, men alla är välkomna och ingen anmälan behövs. Vi fortsätter att använda Zoom även under våren, länk till aktuellt tillfälle publiceras i god tid i bibliotekets kalender. Se innehåll och hela vårens program genom att klicka på länken:

  Alltid på en måndag VT23

 • 2023-01-02

  Nya öppettider på biblioteket

  Från och med 1 januari 2023 reviderar universitetsbiblioteket sina öppettider och förändrar öppettiderna på söndagar.

  Universitetsbiblioteket har under en längre tid varit öppet, med bemanning, mellan kl. 10 och kl. 15 både lördagar och söndagar. Från och med 1 januari 2023 kommer biblioteket att hålla stängt på söndagar. Läsesalens öppettider påverkas inte.

  De nya öppettiderna blir:

  Måndag-torsdag: 8-20 (läsesalen: 8-24)
  Fredag: 8-18 (läsesalen: 8-24)
  Lördag: 10-15 (läsesalen: 8-20)
  Söndag: stängt (läsesalen: 8-20)

  Bibliotekets öppettider och kontakt.

 • 2022-12-28

  Förändringar inom bibliotekets medieutbud 2023

  Oktober – december är de månader på året då vi ser över de prenumerationer och avtal vi har för bibliotekets tidskrifter, databaser och e-böcker. Vi tittar på användningsstatistik både vad gäller läsning och publicering samt utvärderar kostnaden mot vår kommande budget.

  Utifrån detta har följande förändringar gjorts:

  • Antalet prenumerationer på tidskrifter minskas. De flesta är tryckta tidskrifter, men även några elektroniska. Många av titlarna är öppet tillgängliga eller finns att tillgå via databaserna Mediearkivet och PressReader. Artiklar går också att beställa via fjärrlån.
   Vi avslutar också prenumerationen på Svenska Dagbladets pappersutgåva. Även den är tillgänglig via PressReader.

   

 • 2022-12-16

  E-böcker om Cybersecurity

  Biblioteket har köpt ett e-bokspaket från Wiley med ca 170 titlar inom datasäkerhetsområdet.

  Böckerna behandlar ämnesområden som till exempel computer security, cryptography, networking/security, data analysis, data mining and knowledge discovery och communication systems security. De är utgivna under åren 2013-2022. 2023 års titlar läggs till allt eftersom de publiceras.
  Några exempel på titlar:

 • 2022-08-18

  Alltid på en måndag

  Nu är programmet för höstens "Alltid på en måndag" färdigt. Varje måndag har du möjlighet att delta i workshops och lyssna på korta lunchföreläsningar med teman som fokuserar på hur du kan bli en mer effektiv och framgångsrik student.

  "Alltid på en måndag" vänder sig i första hand till dig som är student, men alla är välkomna och ingen anmälan behövs. Vi fortsätter att använda Zoom även under hösten, länk till aktuellt tillfälle publiceras i god tid i bibliotekets kalender. Se innehåll och hela höstens program genom att klicka på länken:

  Alltid på en måndag - HT22